Over ons

Ontstaan en achtergrond
Stichting De Groene Pluim is ontwikkeld om bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen te erkennen, te waarderen en voor het voetlicht te brengen. Door De Groene Pluim uit te reiken ontstaat er een voorbeeldfunctie. Want ondernemers zijn zich vaak niet bewust van de brede maatschappelijke visie die zij hebben. Ze vinden het ‘de normaalste zaak van de wereld’. Door deze duurzame parels zichtbaar te maken is er spontaan een positieve beweging op gang is gekomen. Wat in 2017 begon met één enkel voorbeeldbedrijf (Saver in Roosendaal), is uitgegroeid tot een serieus netwerk van rond de 200 bedrijven. Internationale ondernemingen met een stevig duurzaam beleid en global doelstellingen, maar ook prachtige familiebedrijven die toekomstbestendigheid in de genen hebben.

Groei door netwerk
Wanneer De Groene Pluim is uitgereikt is dit geen eindpunt maar het startpunt. De toekomstvisie van de betreffende ondernemer is relevant. Wat zijn de, groene, ambities? Welke verbindingen zijn wenselijk? Welke kennis en inspiratie wordt er gezocht? Daar ligt de toegevoegde waarde van De Groene Pluim. Het netwerk maakt het mede mogelijk om bedrijven te laten groeien op het gebied van duurzaam ondernemen door de verbinding te leggen. Verbindingen tussen bedrijven onderling en op een natuurlijke manier met de overheid. En uiteraard als ondernemers hechten wij zeer aan inspirerende bijeenkomsten en kennissessies. In een ontspannen sfeer staat ontmoeting centraal. Het opdoen van inspirerende zakelijke relaties loopt dan als vanzelf. Bijvoorbeeld het jaarlijkse mosselevent is inmiddels beroemd en befaamd.

Nieuwe doelen
De Groene Pluim was aanvankelijk een regionaal initiatief van een paar ondernemers in West-Brabant. Enthousiast geraakt door de grote groei heeft de stichting het doel geformuleerd om ook boven de rivieren en in de rest van Nederland het netwerk uit te breiden. Hierbij werd de ontvangen ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken als een steun in de rug ervaren. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft namelijk de stichting een financiële injectie gegeven in het kader van een programma MKB-Idee. De gelden zijn bedoeld om een versnelling aan te brengen. “De staatsecretaris was gecharmeerd van onze koppeling met de global goals van de VN aan het bedrijfsleven”, aldus voorzitter Peter van den Eijnden.

Founders

Peter van den Eijnden

Voorzitter

 

Jeroen de Lange 

Bestuurslid

Henk Krols

Bestuurslid

 

 

Team

Bianca van Poppel

Secretariaat
Spin in het web

Govert Lagrouw

Communicatie
Bestuur

Romy van de Noort

Ondersteuning

Louise Clarijs

Webdesigner

 

Maarten van Beek
Auditor