De Cromvoirtse

Eerste Groene Pluim Oisterwijk gaat naar De Cromvoirtse

De Cromvoirtse levert metaal op maat in bouwpakketten, zoals RVS-onderdelen voor grote bakkerijmachines, of de ombouw voor auto’s en maaiboten. De directie wil de wereld beter achterlaten voor de volgende generatie. Bij investeringen of ontwikkelingen komt het thema duurzaamheid dan ook altijd aan de orde. Zo heeft De Cromvoirtse een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om energiebesparing, het efficiënt inzetten van (rest)materialen en kennisdeling.

Voor de Gemeente Oisterwijk een goede reden om dit metaalbewerkingsbedrijf eens in het zonnetje te zetten. Eric Logister, wethouder bij Gemeente Oisterwijk, reikte daarom op 6 oktober 2023 een Groene Pluim uit aan Ronnie van den Hurk, één van de directieleden bij De Cromvoirtse.

Dit is waarom De Cromvoirtse een groene pluim verdient

De Cromvoirtse bedient ongeveer 1500 klanten in Nederland. Het bedrijf beschikt over de meest geavanceerde en geautomatiseerde metaalbewerkingsmachines. De Cromvoirtse is van oorsprong een familiebedrijf, dat in de afgelopen jaren verschillende eigenaren kende en flink groeide. Ondanks dat zijn de belangrijkste waarden van het familiebedrijf altijd intact gebleven. Volgens de accreditatiecommissie zijn duurzaamheid en een toekomstgericht gedachtegoed omarmd door De Cromvoirtse. Op het gebied van de vier door De Groene Pluim geselecteerde SDG’s maakt het bedrijf positieve impact.

Gezien de ambities van de onderneming verwacht de accreditatiecommissie dat De Cromvoirtse ook in de toekomst zeker in staat is om de Groene Pluim te behouden en een echte inspiratiebron te zijn voor anderen op het gebied van Duurzaam en Maatschappelijk Ondernemen. In het profiel van De Cromvoirtse lees je hier meer over.

Eerste Groene Pluim in Gemeente Oisterwijk

De Groene Pluim die wethouder Logister op 6 oktober 2023 uitreikte, is de eerste voor de gemeente Oisterwijk, maar al de 60e in totaal. Er zijn inmiddels zo’n 30 gemeenten door heel Nederland die zich aansloten bij De Groene Pluim. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven en gemeenten Duurzaam Ondernemen omarmen; het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.

Wij feliciteren De Cromvoirtse van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim en zijn blij met deze aanwinst voor het Groene Pluim-netwerk!