Doe mee

Impact maken en samen de verduurzaming versnellen

Met de Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien. Dit zet andere ondernemers aan om hetzelfde te doen. Op die manier laten we als bedrijfsleven zien dat we niet alleen denken aan geld verdienen, maar dat we  duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld ook heel belangrijk vinden. Dat doen we vanuit innerlijke overtuiging. En dat doen we nu al, iedere dag. Want bedrijven zijn vaak veel duurzamer, socialer en betrokken bij de samenleving dan ze laten blijken.

Van believer naar Groene Pluimhouder

Geloof je ook in een betere wereld en dat we daar gezamenlijk verantwoordelijk voor zijn? Doe dan mee en sluit je net als andere believers aan bij de Groene Pluim. Samen vormen de aangesloten bedrijven en organisaties een actief, op ervaring gebaseerd netwerk op het gebied van duurzaam ondernemen. Als believer nodigen we je namelijk uit voor bijeenkomsten en informeren wij je over duurzame ontwikkelingen binnen het netwerk. En wie weet ben je straks zelf een van de Groene Pluimhouders!

De Groene Pluim is zeker niet exclusief voor kleine dienstverleners of grote industriële bedrijven. Stichting de Groene Pluim selecteerde vier van de 17 Global Goals van de Verenigde Naties waarmee bedrijven en ondernemingen echt het verschil kunnen maken. Ieder bedrijf of organisatie die hier actief mee bezig is of een positieve impact maakt in de keten, maakt kans op de Groene Pluim. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat jouw organisatie gemotiveerd en enthousiast is en haar inspiratie, kennis en ervaring deelt met andere bedrijven.

Wil je dat ook? Doe dan mee en werk samen met de andere believers aan de groene beweging. Deelname kost je niets, maar levert veel op!

Doe mee bedrijven

Ook gemeenten doen mee!

Weten wat de Groene Pluim kan betekenen voor jouw gemeente? Kijk op de speciale pagina voor gemeenten voor meer informatie of laat je gegevens direct achter. We komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking!

Doe mee gemeenten

Meedoen kost niets en levert veel op

Door mee te doen aan de Groene Pluim maak je deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Dit kost niets en levert veel op:

  • Profilering als duurzaam bedrijf in de regio
  • Deel uitmaken van het netwerk van believers en Groene Pluimhouders
  • Mooie bedrijfsbezoeken bij Groene Pluimhouders
  • Kans om zelf een nieuwe Groene Pluimhouder te worden
  • Laten zien dat het bedrijfsleven haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt
  • Inspiratie en praktische kennis opdoen bij andere organisaties

Stappenplan bedrijven en organisaties

Wil je ook aan de slag met de Global Goals of ben je hier al mee bezig? Of je al ver bent of nog aan het ontdekken bent wat deze Global Goals voor je organisatie kunnen betekenen, maakt niet uit. Bij De Groene Pluim draait het om de wil om stappen te maken op het vlak van Duurzaam Ondernemen en de kennis hierover met andere ondernemers te delen!

Stap 1: Meld je aan via www.degroenepluim.nl

Stap 2: Vul hier snel en eenvoudig de activiteiten van jouw organisatie op de Global Goals in

Stap 3: Bij voldoende score kun je verder met het self-assessment

Stap 4: Evaluatie van het resultaat door ervaringsdeskundigen

Stap 5: Je ontvangt een terugkoppeling van het resultaat

Stap 6: Excelleert jouw organisatie op de geselecteerde Global Goals?  Dan maak je kans op de Groene Pluim

Is er ruimte voor verbetering? Wij helpen je graag verder! Samen werken we aan een toekomstbestendige maatschappij.