De Koeijer Schilders & Roegiers Glas

Groene Pluim Borsele naar De Koeijer Schilders & Roegiers Glas

De Koeijer Schilders B.V. & Roegiers Glas B.V. spannen zich in om onderhoudswerkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. De bedrijven gebruiken biobased verf waar mogelijk, richtten een vlakglas inzamelingspunt in en geven goed onderhouden deuren een tweede leven dankzij een ‘deurendatabase’. Reden voor de gemeente Borsele om deze bedrijven in het zonnetje te zetten. Daarom overhandigde wethouder Arno Witkam een Groene Pluim uit aan directeuren Antwan de Punder en Richard van Wijk; de eerste in deze Zeeuwse gemeente. Dat gebeurde op vrijdag 5 april 2024 tijdens een feestelijk moment, met de medewerkers als getuige.

Resultaatgericht duurzaam als rode draad

De Koeijer Schilders en Roegiers Glas zijn gevestigd onder één dak. De bedrijven werken nauw samen en leveren gecombineerde onderhoudsdiensten op het gebied van schilderwerk en beglazing. De bedrijven bieden oplossingen waarbij resultaatgericht duurzaam de rode draad is. Ook willen zij op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorbeeld zijn voor branchegenoten in Zuidwest Nederland.

Deurendatabase en biobased verf

De Koeijer & Roegiers is het eerste onderhoudsbedrijf met een 100% elektrische bestelwagen. Dankzij de 255 zonnepanelen op het gezamenlijke bedrijfspand zijn de bedrijven qua stroom volledig zelfvoorzienend. Tijdens de onderhoudsprojecten is er volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Zo worden de uit projecten vrijkomende goed onderhouden deuren ingezameld en opgenomen in een ‘deurendatabase’ voor hergebruik. Per project wordt gekeken of biobased verf kan worden toegepast. Verfrestanten worden verzameld en kunnen ieder jaar gratis afgehaald worden door goede doelen, particulieren en culturele instanties in de regio. Hierdoor wordt het chemisch afval bij De Koeijer teruggebracht tot slechts maximaal 50 liter per jaar! Samen met Vlakglasrecycling Nederland is er een inzamelpunt op het bedrijfsterrein van De Koeijer en Roegiers ingericht. Hier kunnen omliggende bedrijven en particulieren het vlakglas kosteloos storten.


Audit glansrijk doorstaan

De accreditatiecommissie van De Groene Pluim was onder de indruk van de duurzame doelstellingen, de daadkrachtige inzet en de motivatie om anderen te inspireren. Daarmee hebben De Koeijer Schilders B.V. & Roegiers Glas B.V. een positieve impact op de gehele keten. De Borselse bedrijven zijn de Groene Pluim dan ook dubbel en dwars waard.

De organisatie is daarmee de eerste duurzame ondernemer die in de gemeente Borsele de Groene Pluim ontving en mag zich hiermee scharen bij de in totaal meer dan zeventig koplopers door heel Nederland. Op de website van de Groene Pluim https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ lees je meer over deze nieuwe aanwinst voor het Groene Pluim-netwerk.

*Op de foto v.l.n.r.: Peter van den Eijnden (Groene Pluim), Richard van Wijk en Antwan de Punder (Directeuren De Koeijer Schilders & Roegiers Glas) en Wethouder Arno Witkam.