De SMS groep BV

SMS Groep Roosendaal in spotlights voor duurzaam ondernemen

SMS Groep in Roosendaal slaagt erin veel jongeren aan het bedrijf te binden door de goede relatie met omliggende scholen en een interne opleiding en coaching door ‘buddies’ te bieden. Daarnaast heeft het bedrijf grote ambities op het gebied van duurzaamheid, wat SMS een aantrekkelijke werkgever maakt. Redenen genoeg voor de gemeente Roosendaal om directeur/eigenaar Ron van Nijnatten op 20 juni 2024 te belonen met De Groene Pluim.

Duurzaam en sociaal ondernemen

De Groene Pluim die wethouder Klaar Koenraad uitreikte aan SMS Groep, is alweer de zevende in de gemeente Roosendaal. Het bedrijf, bestaande uit SMS Metaalservice, SMS Pompen Service B.V. en SMS Service B.V., combineert expertise op het gebied van staalconstructies, pompinstallaties, projectcoördinatie en projectrealisatie succesvol. Op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen weet SMS Groep zich op een positieve manier te onderscheiden. Zo gaat reparatie boven vervanging. Ook wanneer een reserveonderdeel niet meer leverbaar is, kunnen SMS-pompen en installaties dankzij 3D-printing toch vaak gereviseerd worden. In de eigen organisatie wordt de mogelijkheid voor refurbished meegenomen in het aankoopproces. De afgelopen jaren zijn er tal van energiebesparingsmaatregelen getroffen, zoals LED-verlichting en bewegingsschakelaars. Ook plaatste de SMS Groep 370 zonnepanelen op het bedrijfspand, waardoor er meer energie wordt opgewekt dan verbruikt wordt.

Kennis en ervaring delen

Een belangrijk onderdeel van de Groene Pluim-audit is partnerschap. Ook daar scoorde SMS Groep hoog. SMS Groep werkt nauw samen met klanten en leveranciers om de bedrijfsprocessen efficiënter maar ook duurzamer te maken. Directeur/eigenaar Ron van Nijnatten is bestuurslid bij Keurmerk Verantwoord Ondernemen (KVO) om een veilig en duurzamer ondernemersklimaat te realiseren op het bedrijventerrein Majoppeveld. Wethouder Klaar Koenraad: “Ik ben er trots op dat we in onze gemeente koplopers als de SMS Groep hebben. Door De Groene Pluim uit te reiken, zetten we zo’n bedrijf eens goed in de spotlights. Daardoor kunnen ze ook weer andere bedrijven inspireren.”

Wij feliciteren SMS Groep van harte met het bemachtigen van De Groene Pluim.
Ga naar Groene Pluimhouders https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ voor het profiel van SMS Groep.

Op de foto (vlnr): Arjan Zoontjens (Zoontjens Boomprojecten), Wethouder Klaar Koenraad, Ron van Nijnatten (SMS groep) en Peter van den Eijnden (voorzitter De Groene Pluim)