Donker Groen

De Groene Pluim voor Donker Groen

Op donderdag 22 juni 2023 ontving Stef de Wit, vestigingsleider Donker Groen Etten-Leur, De Groene Pluim uit handen van Ger de Weert, wethouder gemeente Etten-Leur. De Groene Pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid; Donker Groen is de tweede Groene Pluimhouder van de gemeente Etten-Leur, de 51e in totaal.

Dit is waarom Donker Groen de Groene Pluim verdient

Donker Groen, onderdeel van Donker Groep, is ervan overtuigd dat groen gelukkig maakt en heeft daarom als missie mens en natuur met elkaar te verbinden. Zij doen dit door een inspirerende, circulaire en gezonde leefomgeving te creëren. Volgens de accreditatiecommissie zijn duurzaamheid en een toekomstgericht gedachtegoed volledig omarmd door Donker Groen. Het bedrijf is een duurzame koploper en een voorbeeld voor andere bedrijven. Donker Groen zorgt niet alleen voor een prettige leefomgeving voor de mens, maar ook voor de biodiversiteit in de directe omgeving.

Bij De Groene Pluimhouders lees je meer over Donker Groen.

Tweede Groene Pluim voor Etten-Leur

Inmiddels sloten zo’n 25 gemeentes door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim en werden er in totaal al 50 Groene Pluimen uitgereikt aan duurzame ondernemers. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.

Aannemersbedrijf De Krom ontving in 2022 de eerste Groene Pluim binnen de Gemeente Etten-Leur, Donker Groen is dan ook de tweede Groene Pluimhouder van deze gemeente.

Overigens is het behouden van De Groene Pluim geen vanzelfsprekendheid. De Groene Pluimhouders worden regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd om te toetsen of zij hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken.

Op de foto (vlnr): Esther Wierda, Stef de Wit, wethouder Ger de Weert