Duurzaam innoveren bij De KeukenGroep

Bedrijfsbezoek DKG – De KeukenGroep

Op woensdag 18 juni 2025 vond een inspirerend en exclusief bedrijfsbezoek plaats bij DKG – De KeukenGroep, bekend van onder andere Bruynzeel Keukens, Keller Keukens en DKG Keukens. De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met De Groene Pluim en stond geheel in het teken van duurzaamheid, innovatie en kennisdeling.

De ochtend startte met een informele gesprekken en een lekker ontbijt. Marie-José Rutten, Directeur HR bij DKG, opende de ochtend met een overzicht van de historie en toekomstplannen van het bedrijf waaronder de Duurzame Circulaire Keuken. @CIRCO.
Peter van den Eijnden, voorzitter van De Groene Pluim, vervolgde met de ontwikkelingen van De Groene Pluim, zoals de nieuwe audits die zijn gedaan bij de huidige Pluimhouders en de ontwikkelingen van de komende tijd, waarbij we dit jaar ruim over de 100 erkenningen gaan voor bedrijven die aantoonbaar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Inspiratie in het DKG Inspiration Centre Lisa van Hoof, duurzaamheidscoördinator bij DKG, verzorgde zowel in het DKG Inspiration Centre als in de Fabriek de rondleiding. Hier werden de duurzame ambities en concrete projecten van DKG gedeeld, waaronder de ontwikkeling van een biobased keuken en het streven naar een volledig circulair productieproces. Deelnemers kregen inzicht in hoe DKG innovatie en samenwerking inzet om richting hun ambitie voor 100% biobased in 2030 te bewegen. De fabriek is volledig CO₂-neutraal, wat DKG mede tot een koploper maakt binnen de keukenbranche en trotse Groene Pluimhouder.

Bekijk hier de video