E. van Wijk Logistics

Eerste Groene Pluim Altena voor E. van Wijk Logistics

Een trainingsprogramma voor hun chauffeurs (Optimal Vitality), de inzet van elektrische vrachtwagens, het gebruik maken van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en het oprichten van een eigen stichting in Roemenië om kansarme kinderen een kans te geven.  Het zijn slechts enkele voorbeelden van de prestaties die E. van Wijk Logistics levert op duurzaamheidsgebied. Reden voor de gemeente Altena om de organisatie in de schijnwerpers te plaatsen. Daarom reikten wethouders Claudia Schipper en Wendy van Ooijen op Wereld Milieudag een Groene Pluim uit aan Ewout van Wijk, CEO van E. van Wijk Logistics.

Eerste Groene Pluim in Altena

E. van Wijk Logistics is de eerste duurzame ondernemer die in de gemeente Altena de Groene Pluim ontving. En daar mag de gemeente trots op zijn . Hiermee mag E. van Wijk Logistics zich scharen bij de in totaal 76 koplopers door heel Nederland, die al eerder een Groene Pluim in de wacht sleepten. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven duurzaam ondernemen omarmen.

Indrukwekkende prestaties op duurzaamheidsgebied

Er wordt gebruik gemaakt van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een effectieve methode om CO2 uitstoot te reduceren. Sinds enige jaren heeft E van Wijk Logistics al voor 7% deze brandstof toegevoegd en per 2023 is dit aandeel verhoogd naar 15% wat een totale reductie bewerkt van 13%. Klanten van E van Wijk Logistics kunnen tot 100% van de CO2 uitstoot reduceren tegen een geringe meerprijs.
Het kantoorgebouw heeft het Energie label A+++ met name vanwege de opgestelde batterijen. En de in de nabije toekomst te realiseren nieuwbouw wordt weer duurzamer uitgevoerd.
Het bedrijf mag dan ook het ‘Lean & Green’ logo voeren, ‘Lean & Green’ is een erkenningsprogramma voor CO2-reductie in transport en logistiek. Het bedrijf kreeg hiervoor zelfs 3 sterren toegekend. De ‘Lean & Green’ sterren tonen de feitelijke reductie aan en laten bovendien zien dat de datakwaliteit van hoog niveau is.

Een grote maatschappelijke betrokkenheid

E van Wijk Logistics is maatschappelijk zeer betrokken en sponsort jaarlijks een aantal goede doelen.
In Roemenië is een stichting opgericht om kansarme kinderen een kans geven. Casussen worden aangeboden, zoals kinderen die door een oor- of oogoperatie toch weer een normaal leven kunnen leiden. Jaarlijks gaat 1% van de nettowinst naar goede doelen toe.

Op de website van De Groene Pluim https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ leest u meer over E. van Wijk Logistics en waarom deze koploper uit Altena een Groene Pluim verdient.

Op de foto (vlnr): Wendy van Ooijen (Wethouder), Ewout van Wijk en Ad van Wijk (E. van Wijk Logistics), Claudia Schipper (Wethouder), Barry Henkes (VPK group) en Jeroen de Lange (bestuurslid De Groene Pluim)