FreightNed Benelux

Zesde Groene Pluim Oosterhout voor FreightNed Benelux B.V

FreightNed is logistiek specialist en verzorgt fijnmazige distributie tot zwaar transport. De organisatie is zich zeer bewust van haar voetafdruk en onderzoekt – door de energietransitie uitgedaagd – mogelijkheden om een positieve impact te creëren. FreightNed is vooral op het gebied van sociale duurzaamheid en het efficiënt inzetten van (rest)materialen een koploper.

Voor de Gemeente Oosterhout een goede reden om dit bedrijf in het zonnetje te zetten. Dees Melsen, wethouder bij Gemeente Oosterhout, reikte daarom op 10 oktober 2023 een Groene Pluim uit aan Mario Heeren, Managing Director bij FreightNed Benelux. Dat gebeurde tijdens het door de gemeente Oosterhout in samenwerking met JCI Oosterhout georganiseerde ondernemersevent Future Talks in Theater De Bussel.

Dit is waarom FreightNed Benelux De Groene Pluim verdient

FreightNed Benelux B.V. heeft volgens de accreditatiecommissie van De Groene Pluim een duidelijk MVO-beleid. Er heerst een mensgerichte, veilige en open cultuur waar iedereen gelijke kansen krijgt. Kapitaal, arbeid en grondstoffen worden duurzaam en verantwoordelijk ingezet. Omdat het bedrijf aanzienlijke hoeveelheden brandstof verbruikt, kijkt het bijvoorbeeld of het deels de overstap kan maken naar elektrische transportmiddelen of gewone diesel kan vervangen door HVO-brandstof (Hydrotreated Vegetable Oil). Door hernieuwbare vrachtwagenbanden te gebruiken, bespaart het bedrijf nu al jaarlijks gemiddeld zo’n 18.000 liter olie. Op de website van De Groene Pluim https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ lees je meer over de inspanningen van FreightNed op duurzaam en sociaal gebied.

Zesde Groene Pluim in Oosterhout

De Groene Pluim die wethouder Melsen op 10 oktober 2023 uitreikte, is de zesde voor de gemeente Oosterhout. FreightNed treedt hiermee in de voetsporen van Rodenburg Biopolymers, Koninklijke Martens Groep, Stichting Pim, Auto was- en poetscentrum ’t Vosje en Totalprint. Wij feliciteren FreightNed Benelux van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim!