Voor Selecta en Pelican Rouge

Wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht reikte op 9 april een Groene Pluim uit aan Jan Marck Vrijlandt en Sander de Vos, de managing directors van Selecta Nederland en Pelican Rouge Coffee Roasters. Hiermee komt het totaal aan Groene Pluimen in heel Nederland op 24.

Selecta is de Europees marktleider op het gebied van koffie concepten, fris-, snack-, en freshfood oplossingen. Men men de CO2 uitstoot met 55% verminderen in 2030. En er is veel aandacht voor gebruikte verpakkingsmaterialen en recycleprogramma’s. Koffiebekers kunnen soort bij soort worden ingezameld om een zogenaamde monostroom te creëren. Op de koffiebekers worden de gebruikers aangemoedigd om deze meerdere malen te gebruiken. Gebruikte koffieautomaten worden ge-refurbished en weer opnieuw ingezet. De afvalstroom van gebruikte koffie is onder de aandacht en wordt ingezet als compost. De CO2 voetafdruk wordt verkleind met diverse programma zoals een elektrisch wagenpark, zonnepanelen op het dak van de koffiebranderij, inzet van groene stroom uit de regio, het aanbrengen van ledverlichting, energiebesparingsprogramma’s: met name in automaten: slimme software. Daarnaast is Selecta betrokken bij de verbeteren van het leven van de koffieboeren.

Foto: Vlnr: Peter van den Eijnden (voorzitter De Groene Pluim), Jan Marck Vrijlandt, Sander de Vos en wethouder Maarten Burggraaf

Bekijk hier het filmpje van de uitreiking: https://youtu.be/woJ7VUCQgJs