Groene Pluim voor Stichting PIM in Dorst

Maandag 5 oktober ontving Stichting PIM voorzitter Harmjan Krips een heuse groene pluim uit handen van Groene Pluim voorzitter Peter van den Eijnden en Piet Ackermans van de gemeente Oosterhout. Niet letterlijk want de anderhalve meter- regel werd keurig gehandhaafd. PIM is een kleinschalige zorgwoning voor jongeren met een meervoudige beperking. Er wonen zestien jongeren, daarnaast is er dagbesteding voor 22 jongeren en logeren er regelmatig kinderen en of jongeren als gast. Binnenkort komt er tweede vestiging bij genaamd Stichting PIM Senior gericht op mensen met een geheugenstoornis. Hier wordt plaats geboden aan 56 mensen.

Harmjan Krips

 

Sociaal en duurzaam

In het juryrapport werd de stichting geprezen om haar sociale en duurzame handelswijze. Bijvoorbeeld biedt PIM Werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en veel stagiaires. Qua duurzaamheid scoort PIM hoog door onder meer het plaatsen van zonnepanelen, gebruik van zonneboilers, administratie in de cloud zonder papierverkwisting en afvalstromen en gft worden volledig gerecycled. Ook bij de bouw van PIM Senior is er veel aandacht voor energie en klimaat. Het wordt een energieneutraal complex zonder gasaansluiting.

 

Nu eens geen bedrijf als winnaar

Als 21-ste winnaar van de Groene Pluim is PIM nu eens een organisatie die geen bedrijf is. Maar zoals voorzitter van den Eijnden treffend opmerkte “Wij zijn er niet alleen voor de grote bedrijven maar ook voor het MKB, familiebedrijven, onderwijs en non-profits.”