De Cromvoirtse

De Cromvoirtse levert metaal op maat in bouwpakketten, zoals RVS-onderdelen voor grote bakkerijmachines, of de ombouw voor auto’s en maaiboten. Als het gaat om energiebesparing, het efficiënt inzetten van (rest)materialen en kennisdeling heeft De Cromvoirtse een indrukwekkende staat van dienst.

Dit is waarom De Cromvoirtse een Groene Pluim verdient

De Cromvoirtse heeft een vestiging in Oisterwijk en in Nuth. Onder leiding van eigenaar-directeuren Jan Willem Verschuuren en Ronnie van den Hurk werken hier respectievelijk 70 en 10 medewerkers. De Cromvoirtse bedient ongeveer 1500 klanten in Nederland. Het bedrijf beschikt over de meest geavanceerde en geautomatiseerde metaalbewerkingsmachines. De Cromvoirtse is van oorsprong een familiebedrijf, dat in de afgelopen jaren verschillende eigenaren kende en flink groeide. Ondanks dat zijn de belangrijkste waarden van het familiebedrijf altijd intact gebleven: de gedreven directie wil de wereld beter achterlaten voor de volgende generatie. Bij investeringen of ontwikkelingen komt het thema duurzaamheid dan ook altijd aan de orde.

Bij het auditbezoek vielen vanuit de verschillende SDG’s de volgende initiatieven op:

  • Doel 8: Eerlijk werk en economische groei
    De Cromvoirtse heeft medewerkers met verschillende achtergronden en nationaliteiten in dienst. Het bedrijf zet zich voor deze medewerkers in en regelt bijvoorbeeld huisvesting en flexibele werkschema’s. De Cromvoirtse is een erkend leerbedrijf en biedt stagiaires een interessante stageplek. Het bedrijf investeert daarnaast in kennisdeling en samenwerking met de DEC-Oisterwijk en motiveert jongeren om in de techniek te werken. Ook is er een intern cultuurprogramma ontwikkeld voor medewerkers, waarin gewenst gedrag besproken wordt.
  • Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie
    De Cromvoirtse levert voor klanten echt maatwerk. Het bedrijf verkoopt geen eigen producten, maar produceert aan de hand van de (digitale) tekeningen van klanten. Om afval te reduceren, worden alle onderdelen zo efficiënt mogelijk uit metalen platen gesneden en wordt restmateriaal opnieuw ingezet. Ook gebruikt het bedrijf krimpfolie, wordt afval gescheiden ingezameld en wordt werkkleding gerecycled.
  • Doel 13: Klimaatactie
    Het aardgas in de fabriek is helemaal afgesloten. In plaats daarvan wordt de fabriek verwarmd met restwarmte van de machines. Daarnaast heeft het bedrijf 1500 zonnepanelen op het dak in Oisterwijk laten plaatsen en nog eens 300 in Nuth. De Cromvoirtse gebruikt energiezuinige fiberlasers, de verlichting werkt op sensoren en voor het bedrijfsbureau wordt gebruikgemaakt van een septic tank.
  • Doel 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken
    De Cromvoirtse is binnen de gemeente Oisterwijk actief als het gaat over verduurzaming in het bedrijfsleven. Ook speelt het bedrijf een actieve rol in de branchevereniging en de BCO (Bedrijven Contact Oisterwijk), waar het veel kennis deelt. De Cromvoirtse staat ook open voor bezoeken van andere bedrijven en ondernemersverenigingen. Ook klanten worden regelmatig uitgenodigd voor De Cromvoirtse Academy. Ten slotte is het bedrijf sponsor van Team Rembrandts, een team van studenten dat robots ontwikkelt en bouwt.

Kortom: Volgens de accreditatiecommissie zijn duurzaamheid en een toekomstgericht gedachtegoed omarmd door De Cromvoirtse. Op het gebied van de vier benoemde SDG’s maakt het bedrijf positieve impact. Vooral op het gebied van energiebesparing, het efficiënt inzetten van (rest)materialen en kennisdeling is De Cromvoirtse een koploper te noemen.

Meer weten over De Cromvoirtse?

Neem contact op met één van de directieleden Ronnie van den Hurk ronnie.van.den.hurk@decromvoirtse.nl, Janwillem Verschuuren: janwillem.verschuuren@decromvoirtse.nl of KAM Coördinator Walter Veneman walter.veneman@decromvoirtse.nl