Eco Point

Dit is de 33e Groene Pluim die wordt uitgereikt, het is de 7e Groene Pluim in de Gemeente Bergen op Zoom. Een teken dat pareltjes op het gebied van duurzaam ondernemen hier in ruime mate te vinden zijn.

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs (blijk van erkenning en waardering), die op frequente basis wordt uitgereikt in Nederland. Het doel van De Groene Pluim is om organisaties op een positieve wijze te erkennen met hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Hierdoor ontstaat een netwerk van koploper bedrijven die voor andere aangesloten bedrijven bij de Groene Pluim een inspiratie zijn om duurzaam te gaan ondernemen. Om dit te staven hanteren we bij De Groene Pluim de 4 meest passende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN.

Eco-Point ontwikkelt, produceert en levert duurzame en natuurlijke reinigingsmiddelen die milieubelastende en gevaarlijke chemische versies effectief vervangen. Dat spreekt de Stichting De Groene Pluim bijzonder aan.

Visie Eco-Point: “The new standard for a clean world”

Bij Eco-Point zit duurzaamheid in het DNA. Ze zijn al ruim 30 jaar actief een bijdrage te leveren aan de groene revolutie. Ze zijn pioniers in duurzaamheid binnen de reinigingsbranche. Eco-Point werkt op basis van natuurlijke bronnen.

Eco-Point in Bergen op Zoom verdient De Groene Pluim. Volgens de accreditatiecommissie heeft ze op het gebied van duurzaam ondernemen een hoge ambitie en maakt ze die waar.

Er zijn door de accreditatiecommissie diverse aanbevelingen ter verbetering gedaan, en met de uitrol van die acties i.c.m. de reeds lopende Eco-Point duurzaamheidsacties, verdient ze terecht de Groen Pluim.

Eco-Point Groep is een duurzame koploper en is regionaal / nationaal een voorbeeld voor andere bedrijven. Zij gaan lokale partnerschappen aan en nemen daarin een voortrekkersrol. We feliciteren naast Eco-Point, de Gemeente Bergen op Zoom met deze zevende Groene Pluim binnen haar grenzen.

Bekijk hier het filmpje: (bron Zuidwest Update): https://www.zuidwestupdate.nl/fragment/eco-point-in-halsteren-wint-33e-groene-pluim/