Profiel
Millvision ontwikkelt en vermarkt bio-based materialen en producten, meestal met een lokaal tintje. Hierbij wordt uitgegaan van een reststroom biomassa zoals natuurgras of tomaten stengels, suikerbietenpulp etc. De benoemde grondstoffen zijn reststromen die met name uit de regio komen en de producten worden zoveel mogelijk in de regio zelf geproduceerd.
Millvision ziet zichzelf als een ‘Enable-er’, een ontwikkelbedrijf dat voor andere bedrijven concepten verder uitwerkt en toepassingen van reststromen mogelijk maakt. Millvision gaat aan de hand van een vraag uit de markt aan de slag en zoekt dan partners die mee investeren en later de productie overnemen. Een voorbeeld van deze ontwikkelingen is de ontwikkeling van een bodem degradeerbare pot in samenwerking met BATO
Er zijn bij Millvision slechts een zeer beperkt aantal medewerkers in dienst, 6 ingenieurs en een secretaresse. Daarnaast is er een vaste opleidingsplek voor een MBO/HBO student. De Algemeen directeur begeleid ook studenten om ze op te leiden op het gebied van innovatie. Dit zijn met name MBO studenten: de denkende doeners. Millvision ontvangt basisschoolleerlingen om deze te enthousiasmeren voor groene innovatie. Ook leerlingen van het Dongemond college komen op bezoek en kunnen dan papier maken.
Voor de continuïteit van het bedrijf stuurt Millvision op talent: enerzijds door dit te ontdekken en daarna verder te ontwikkelen.
Millvision heeft zelf geen grootschalige productie, maar ontwikkelt producten. Millvision wil met name goede duurzame producten ontwikkelen en deze hoeven niet per se fancy te zijn. De eindproducten moeten ook duurzaam zijn en geen bedrukking hebben die schadelijk is in de afvalfase.
Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van een bankje uit reststromen van waterplanten gemaaid in Almere. ‘Van de stad, voor de stad’ is het motto.
Het dak van het bedrijfspand wordt op korte termijn in samenwerking met de VvE vervangen en bij de vervanging wordt rekening gehouden met het plaatsen van zonnepanelen. Het drogen van geproduceerd papier gebeurt elektrisch, en het pand van Millvision is geïsoleerd en voorzien van LED-verlichting
Er wordt actief samengewerkt met partners in de keten aan de duurzame inzet van reststromen. Millvision is 25% partner van een bedrijf in Durban Zuid Afrika. Doelstelling is ondanks de grote afstand van te elkaar leren.
Millvision is betrokken bij lokale verenigingen zoals de carnaval en de harmonie. Millvision is een van de oprichters van het groot Oktoberfest Dongemond.
De algemeen directeur deelt kennis en enthousiasmeert leerlingen op het Curio in Bergen op Zoom voor onderwerpen als innovatie en duurzaamheid.
Ook worden cursussen georganiseerd in samenwerking met de papierindustrie (Koninklijke VNP). De nieuwe bladvormer wordt ingezet bij de papiercursus “Van Baal tot Rol” in de samenwerking met de Human Factory van de Nederlandse papierindustrie
Millvision uit Raamsdonksveer, gemeente Geertruidenberg, verdient De Groene Pluim. Volgens de accreditatiecommissie heeft Millvision. op het gebied van duurzaam ondernemen een mooie ambitie.
Millvision uit Raamsdonksveer is een duurzame koploper en is regionaal een voorbeeld voor andere bedrijven. Zij gaan lokale partnerschappen aan en nemen daarin een voortrekkersrol.