MultiTray

Profiel

MultiTray B.V. is opgericht in 2010 door Marco van Heugten en Kees Komen. MultiTray maakt verpakkingen voor met name de food industrie, maar ook worden er trays voor de tuinbouw geproduceerd. De no-nonsense mentaliteit en innovatieve kwaliteiten vormen de rode draad in het bedrijf. Voortdurend op zoek naar manieren om processen te verbeteren, zodat de efficiëntie en continuïteit wordt gewaarborgd. Naast slimme designs wordt ook rekening gehouden met duurzaamheid en kwaliteit, kortom verpakkingen tegen een eerlijk prijs met een transparante footprint.

Er werken bij MultiTray B.V. circa 10 medewerkers in vaste dienst. Ook worden regelmatig uitzendkrachten ingezet. Het is lastig jongeren te motiveren; het werken met plastic is niet echt sexy.
Regelmatig zijn stagiaires werkzaam en de huidige bedrijfsleider is ooit ook zelf als stagiair gestart.
Iedereen is welkom, ook jongeren zonder afgeronde opleiding. Er wordt samengewerkt met de gemeente Uden voor de werving. Medewerkers worden intern opgeleid en krijgen eerlijke informatie over de aanwezige doorgroeimogelijkheden. Ook is er transparantie over het bijbehorende salaris.

MultiTray B.V. is mede-initiatiefnemer is Circular Source, een onafhankelijke stichting. Circular Source kijkt naar wat er aan circulariteit mogelijk is binnen de hedendaagse festivals. MultiTray B.V.is mede-initiatiefnemer van het SolexRace festival en gebruikt dit festival samen met Circular Source als pilot. Er worden binnen het festivalterrein alleen mono verpakkingsmaterialen (PET) ingezet en deze worden ingezameld en er wordt gekeken naar de mogelijkheden van hergebruik. De resultaten worden gedeeld met andere organisatoren van festivals.

In samenwerking met studenten (Wageningen) is gekeken naar het meest duurzame verpakkingsmateriaal. Niet alleen naar de productie maar ook naar de mogelijkheden van hergebruik. Er wordt nog gekeken of in samenwerking met TU/e een nieuw project kan worden gestart.

Er wordt binnen MultiTray B.V. gewerkt met 1 soort plastic: polyethyleentereftalaat (PET). PET is een materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. Er wordt gekeken op welke wijze de verpakkingen kunnen worden geproduceerd met zo min mogelijk materiaal gebruik (opschuimen). Hiervoor worden steeds testen gedaan en nieuwe technieken ingevoerd.

Rest materiaal dat bij het vormen van de trays overblijft wordt separaat ingezameld en gaat weer retour leverancier. Dit zijn echte mono-stromen die weer opnieuw kunnen worden ingezet. Er wordt gekeken om zelf folie te gaan produceren op basis van restmaterialen.

Energiebesparing, energietransitie en CO2 uitstoot hebben bij MultiTray B.V. volop de aandacht. Er is geen duidelijk besparingsplan, maar met gewoon ‘boerenverstand’ wordt gekeken naar het specifieke energieverbruik van alle productielijnen. Van alle productielijnen wordt het energieverbruik individueel gemeten. Op schermen in de productieruimte is de status te zien, zodat tijdig kan worden bijgestuurd. Er is onlangs een nieuwe compressor aangeschaft welke een energiebesparing heeft opgeleverd van 15 – 20 %. In het hele bedrijfspand is ledverlichting aangebracht.
De ruimte rondom de ovens in de productielijn wordt gesloten om zo de warmte binnen te houden. Vrijkomende compressorwarmte wordt gebruikt om het pand te verwarmen. Water zit in een gesloten systeem en er vindt alleen suppletie plaats. Het afvalwater is met name sanitair water.

Met betrekking tot CO2-emissie wordt gekeken naar het bepalen van de CO2 footprint per product, waarbij het streven is om live te kunnen aangegeven wat de footprint is.
MultiTray B.V. werkt met vaste partners voor het transport van producten. Veel klanten dragen zelf zorg voor het transport van de producten.