Naber Plastics

Naber Plastics B.V. is één van de grootste spuitgietbedrijven in Nederland. In het hightech machinepark worden 24/7 naast technische onderdelen, kunststofvloeren en speelgoed ook producten voor voedselindustrie en land- & tuinbouw geproduceerd voor wereldwijd gevestigde klanten.

In 1989 startten Wim en Lianne Naber ‘Naber Plastics’ in een klein halletje op het oude industriepark van Waalwijk. Inmiddels is het familiebedrijf in handen van de tweede generatie.

Als familiebedrijf is Naber Plastics B.V. gericht op de lange termijn. Naber investeert dan ook veel in het  equipment en de ongeveer 80 medewerkers die in verschillende teams met elkaar samenwerken. Alle medewerkers werken volgens dezelfde kernwaarden: gedreven, ontwikkelgericht, nuchter, eerlijk en verbonden.

Dit is waarom Naber Plastics B.V. een Groene Pluim verdient

De plastic productie sector en bijbehorende keten bevindt zich momenteel in een fase van transitie en doorontwikkeling. Hierin heeft Naber Plastics een koploperspositie. Bij het auditbezoek vielen vanuit de verschillende SDG’s de volgende initiatieven op:

 • SDG 8: Eerlijk werk en economische groei
  Met behulp van lokale instanties worden arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder Oekraïners en een auditief gehandicapte werknemer. Naber biedt daarnaast als erkend leerbedrijf ook leerplaatsen voor BBL-studenten zodat de nieuwe generatie technici praktijkervaring kan opdoen.
 • SDG 12: Duurzame consumptie en productie
  Tot 80% van de gebruikte grondstoffen komt voort uit gerecycled materiaal. In het bijzonder noemen we de kenmerkende bloemenemmers, die zelfs voor 100% uit gerecycled materiaal bestaan. Bij het ontwerp van nieuwe producten staan energie- en grondstofbesparing
 • SDG 13: Klimaatactie
  Op het dak van Naber Plastics B.V. liggen 690 zonnepanelen, die samen jaarlijks ongeveer 2.000.000 kWh stroom opwekken. Met innovatie èn investeringen is het energieverbruik van de machines teruggebracht van 2,25kWh/kg in de oude situatie tot 1,08kWh/kg nu.
 • SDG 17: Partnerschap om doelen te bereiken
  Naber is BRC IoP (Grade A) gecertificeerd. Met omliggende bedrijven wordt samengewerkt om ingezamelde restproducten weer als grondstoffen in te zetten. Daarnaast is Naber ook trotse sponsor van RKC Waalwijk, van de Langstraat, Waalwijk CO2 vrij en stichting DPJ.

 

Conclusie

Volgens de accreditatiecommissie zet Naber Plastics B.V. zich daadkrachtig in en heeft het bedrijf een onverminderd hoge ambitie op het gebied van de 4 geselecteerde SDG’s. De organisatie concretiseert de transitie in de plastic productie sector en maakt zichtbare ketenimpact. Op basis van het assessment, het bureauonderzoek en de audit heeft de accreditatiecommissie ondubbelzinnig kunnen vaststellen dat Naber Plastics B.V. een waardige aanwinst voor het duurzame netwerk van De Groene Pluim is.

2e Contactpersoon:  Steffi Naber (Product Engineer)