Vakantiepark De Meerpaal

Profiel

Vakantiepark De Meerpaal  BV te Zoutelande is een camping voor jong en oud met kampeerplaatsen en verhuur van chalets en studio’s. Gasten, uit zowel binnen- als buitenland, beoordelen de camping gemiddeld met een 9, van hen keert 75 % regelmatig terug. Het familiebedrijf werd in 1953 opgericht, heeft duurzaam ondernemen in de genen en wil continuïteit bieden voor toekomstige generaties. Dit is het vertrekpunt voor alle activiteiten. Vakantiepark De Meerpaal wil in 2040 volledig CO2-neutraal zijn en hoopt in 2023 het Green Key certificaat te behalen. De eigenaren Rosa en René Melis voelen zich verantwoordelijk voor de mooie omgeving en investeren nú om in de toekomst niet of minder afhankelijk te zijn van derden.

Dit is waarom De Meerpaal de Groene Pluim verdient

Volgens de accreditatiecommissie, waar ook de Zeeuwse recreatieondernemer en Groene Pluim-houder De Roompot deel van uitmaakte, is Vakantiepark De Meerpaal een duurzame koploper in de branche en een voorbeeld voor andere bedrijven in de regio. De Meerpaal gaat lokale, regionale en landelijke partnerschappen aan en neemt daarin de regie. Dankzij de medewerkers, gasten en de omgeving en de impact die het bedrijf in de keten heeft, overstijgt duurzaam recreëren én ondernemen de regio en zelfs de landsgrenzen. De accreditatiecommissie is positief over de ambities van het bedrijf en de stappen die tot op heden zijn gezet. In de toekomst zal het bedrijf dan ook zeker in staat zijn om een inspiratiebron te zijn voor anderen en De Groene Pluim te behouden.

Vakantiepark De Meerpaal is de eerste Groene Pluim die wordt uitgereikt in de gemeente Veere, de zesde Groene Pluim-houder in de provincie Zeeland en de 49e in Nederland. Dit toont aan dat steeds meer gemeentes en bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen.