Van Opdorp Transportgroep B.V.

Profiel

Van Opdorp Transportgroep B.V. is een tank- en bulktransporteur, gespecialiseerd in food, feed en technische producten. Daarnaast is het bedrijf een logistiek dienstverlener met onder andere een voorziening voor tank cleaning, de mogelijkheid voor het verwarmen of koelen van vloeistoffen, het overslaan van producten en de op- en overslag van containers.
Er werken ongeveer 125 medewerkers, waarvan ongeveer 80 chauffeurs.

Waarom verdient Van Opdorp Transportgroep de Groene Pluim

Bij dit familiebedrijf (sinds 1927!) zit duurzaam ondernemen in de genen: ze willen continuïteit bieden. Het bedrijf heeft kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil blijven investeren in de toekomst. Het bedrijf kan impact maken omdat ze midden in de keten zitten en voorop lopen in het verduurzamen van de dienstverlening en de eigen operatie. Zij kunnen deze positie gebruiken om een vliegwiel te zijn dat duurzaam ondernemen aanzwengelt. Het bedrijf is hiermee uniek en onderscheidend.
Vanuit de verschillende SDG’s springen de volgende initiatieven van het bedrijf eruit:
• Doel 8 (Eerlijk werk en economische groei) – de training in Behavior Based Safety & Environmental Driving en het inzetten van mentorchauffeurs.
• Doel 12 (Verantwoorde consumptie en productie) – het duurzame reinigingsstation, het toepassen van FOS cement voor terreinverharding en deelname aan Operation Clean Sweep.
• Doel 13 en 17 (Klimaatactie en Partnerschap) – een nauwe samenwerking met ketenpartners van lokaal tot wereldwijd (actief initiatief nemen én daarvoor gevraagd worden!) om uitstoot van CO2 te reduceren.

Conclusie accreditatiecommissie

Van Opdorp Transportgroep B.V. te Sas van Gent is een duurzame koploper in de branche. Met de huidige klantenkring en de impact die het bedrijf in de keten heeft, overstijgt duurzaam transport & logistieke dienstverlening de regio en de landsgrenzen. De accreditatiecommissie is positief over de ambitie die het bedrijf heeft en de stappen die tot op heden gezet zijn. In de toekomst zal het bedrijf zeker in staat zijn de Groene Pluim te behouden en een inspiratiebron te zijn voor anderen.

Eerste Groene Pluim in gemeente Terneuzen
Dit is de eerste Groene Pluim die wordt uitgereikt in de gemeente Terneuzen. Een mooie eerste stap in het uitlichten van duurzame ondernemers in deze gemeente. Hiermee kunnen de ondernemers in gemeente Terneuzen en omgeving hun voordeel doen en natuurlijk ook de andere Groene Pluimhouders die een actief netwerk vormen. Het is in totaal de 47ste Groene Pluim die wordt uitgereikt, wat des te meer aantoont dat Duurzaam Ondernemen door steeds meer bedrijven wordt omarmd. Het netwerk groeit en steeds meer duurzame inspiratie kan worden gedeeld.