Zoontjens Boomprojecten

Zoontjens Boomprojecten in Roosendaal werd in 2016 opgericht en is gespecialiseerd in het planten en verplanten van bomen en het inrichten van groeiplaatsen. Door middel van innovatieve concepten als Flexibilitree en beplanting en onderhoud op vaak complexe locaties, draagt dit bedrijf op bijzondere en buitengewoon duurzame wijze bij aan natuurbehoud en biodiversiteit.

Dit is waarom Zoontjens Boomprojecten Groene Pluim verdient

Zoontjens Boomprojecten heeft volgens de accreditatiecommissie duidelijke doelstellingen en de juiste intrinsieke motivatie op het gebied van Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarmee is Zoontjens een inspiratiebron voor anderen.

Bij het auditbezoek vielen vanuit de verschillende SDG’s de volgende initiatieven op:

 • Doel 8: Eerlijk werk en economische groei
  Zoontjens Boomprojecten zet in op economische groei door ontwikkeling van innovatieve concepten als ‘Flexibilitree’. Om de medewerkers fit te houden en een goede balans te creëren tussen werk en privé, werken de boomspecialisten vier dagen in de week. De vijfde dag wordt besteed aan welzijn, zorg voor een familielid of opleiding. Zoontjens Boomprojecten ontving in 2020 voor dit beleid de Gezond en vitaal werken prijs.
 • Doel 12: Verantwoorde consumptie en productie
  Het primaire proces van Zoontjens Boomprojecten is gebaseerd op het principe dat bomen geen afval zijn. Door bomen te verplanten hoeft er geen kap en hergroei plaats te vinden, maar kunnen de bomen ergens anders verder leven. De onschatbare waarde die een volwassen boom levert aan ons ecosysteem, blijft hiermee behouden.
 • Doel 13: Klimaatactie
  De zon is voor Zoontjens een belangrijke energiebron. Op het dak van de bedrijfsloods liggen 42 zonnepanelen. Deze zorgen voor de stroomvoorziening van de elektrische en hybride auto’s, heftruck, het kantoor en gereedschap. In droge tijden helpt de zon de bomen in projecten geruisloos en zonder CO2-uitstoot water te geven door middel van de door Zoontjens zelf ontwikkelde hybride ZBP-irrigatieunit.
 • Doel 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken
  Zoontjens Boomprojecten werkt met verschillende meerdere gemeenten nauw samen aan het creëren van een klimaatbestendige en prettige leefomgeving met voldoende biodiversiteit, schaduw en schone lucht.

Zoontjens Boomprojecten is de 55e duurzame ondernemer die de Groene Pluim ontving; de zesde Groene Pluimhouder in Roosendaal.