LI sports

Duurzaam compliment voor LI sports Goes

LI sports levert, ontwikkelt en installeert slimme verlichting voor sportaccommodaties. Hun verlichting verbruikt minder energie dan standaard LED-sportveldverlichting. Bovendien verspreidt de verlichting minder licht naar de omgeving, gaat heel lang mee en heeft minder invloed op nachtdieren. Ook op het gebied van sociaal ondernemen scoort LI sports hoog. Genoeg redenen voor de gemeente Goes om directeur Joran de Witte op 28 juni te belonen met De Groene Pluim.

Afstand van de ‘wegwerp’ maatschappij

De Groene Pluim die wethouder Joost de Goffau uitreikte aan LI sports, is alweer de vijfde in de gemeente Goes. Vooral op het gebied van circulariteit en klimaatactie is LI sports een koploper. Al in de ontwerpfase van de producten denkt dit Goese bedrijf na over de duurzaamheid en levensduur van de gebruikte materialen.Bijzonder is de introductie van het innovatieve verlichtingssystemen waarin het blauwe deel van het lichtspectrum ontbreekt. Hierdoor heeft het minder invloed op nachtdieren. Bovendien wordt de verlichting efficiënt op de sportaccommodaties gericht en valt er geen licht buiten het veld. LI sports werkt door heel Nederland en heeft al veel sportclubs en gemeenten geholpen met hun producten en diensten. Opdrachtgevers kunnen daardoor wel tot 65% op de energiekosten besparen ten opzichte van het gebruik van de standaard LED-sportveldverlichting.

Lokale samenwerking

Ook als het gaat om sociaal ondernemen, scoort LI sports hoog. Zo is er sprake van een mooie diversiteit aan medewerkers en werkt LI sports nauw samen met het naast gelegen sociaal werkbedrijf De Betho. Hier worden de verschillende componenten van de verlichtingsarmaturen en kabelsystemen gemonteerd. Ook voor andere samenwerkingen zoekt LI sports altijd naar mogelijkheden in de nabije omgeving. Daarnaast is directeur Joran de Witte bestuurslid van voetbalvereniging Wolfaartsdijk. Hij spant zich in om deze vereniging volledig energieneutraal te maken.

De accreditatiecommissie is zeer positief en enthousiast over de impact die het bedrijf heeft en de stappen die tot op heden gezet zijn. LI sports is een echte inspiratiebron op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarmee een waardig lid van het Groene Pluim-netwerk.

Wij feliciteren LI sports van harte met deze Groene Pluim. Ga naar Groene Pluimhouders https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ voor het profiel van LI sports.

Op de foto (vlnr): Peter van den Eijnden (Voorzitter De Groene Pluim), Joran de Witte (LI sports) en Wethouder Joost de Goffau