Ministerie steunt de Groene Pluim

Staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken geeft de Stichting De Groene Pluim een financiële injectie in het kader van het programma MKB idee. De gelden zijn bedoeld om het bedrijfsleven verder te helpen een versnelling aan te brengen in het kader de van kennis- ontwikkeling en kennis delen. “De Staatsecretaris was gecharmeerd van onze koppeling met de Global Goals van de VN aan het bedrijfsleven aldus Peter van den Eijnden.” In dit project hebben we specifiek aandacht van twee van de 17 Global Goals, te weten 8 en 17 die specifiek ingaan om kennisvergaring en verdeling.

We gaan intensiever kennis delen binnen bedrijven op het gebied van duurzaamheid en in samenwerking met stichting HIVE. Die biedt gratis opleiden aan voor de bedrijven die meedoen. Iedere organisatie/ bedrijf kan meedoen. Aanmelden kan gratis via de site van www.degroenepluim.nl De enige bijdrage die van bedrijven verwacht wordt, is is kennis en ervaringen delen. De koppeling met de global goals, is een pre om zowel economisch als ecologisch bezig te zijn.

De Groene pluim heeft met bedrijven zoals Lindhout Schilder-Vastgoedonderhoud uit Bergen op Zoom en Bras Fijnaart Groenvoorziening & Cultuurtechniek uit Moerdijk en Martens vanuit Oosterhout de staatssecretaris overtuigd.

Eerder sprak Ed Nijpels, voorzitter Klimaatakkoord Nederland zijn enthousiasme uit over de groene beweging die voortkomt uit het bedrijfsleven, inmiddels doen ruim 160 bedrijven mee en zijn er 18 bedrijven onderscheiden voor hun impact en activiteiten die gekoppeld kunnen worden aan de Global Goals.

Meer informatie: klik hier
Vast staat dat op 13 februari er een extra bijeenkomst zal komen voor geïnteresseerden. Aanmelden, voor zowel bedrijven als bestuurders/ambtenaren van gemeenten en andere overheden die de SDG’s omarmen, kan vanaf nu door aan te melden op de site of een mail te sturen naar: info@degroenepluim.nl