bij Stg. Pim Senior

Groene Pluim houders onder de indruk van Stichting PIM Senior.

Tijdens een netwerkbijeenkomst werd duidelijk dat het woordje AANDACHT hier in hoofdletters geschreven moet worden. De bewoners staan centraal en vele SDG’s krijgen hier aandacht.

(SDG’s zijn de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties waar Stichting de Groene Pluim bedrijven op beoordeelt)    

In augustus a.s. gaan 56 mensen met dementie in Dorst wonen in een geweldig mooi nieuw onderkomen waar aandacht, zorg en wooncomfort voorop staan.

Initiatiefnemer Ton van der Veer, tevens Groene Pluim houder van Stichting PIM, heeft tijdens de rondleiding de kamers laten zien en de keukens waar in kleine groepjes wordt gekookt en gezamenlijk gegeten. Een theaterruimte, een bruin café, een wellness ruimte en een ‘nostalgie-ruimte’ zijn aanwezig. Er zijn drie binnentuinen en moestuinen, een kopie van het “Dorsts kapelleke” in de wandeltuin en er is uitzicht op paarden in de wei.

Het gloednieuwe complex is duurzaam gebouwd (door Bouwbedrijf Remmers, ook een groene Pluim houder) , is energieneutraal dmv zonnepanelen gecombineerd met een warmwatersysteem met ondergronds buffersysteem.

Het regenwater wordt opgevangen in een WADI (Water Afvoer Drainage Infiltratie)

Stichting PIM Senior is een fantastische organisatie om beschermd en actief te wonen, te leven en voor de zorgverleners en vrijwilligers om er te werken.

Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst van en voor de Groene Pluimhouders.