Visser & Visser

Zesde Groene Pluimhouder voor Breda

Goed rentmeesterschap, zuinig omgaan met energie en sociaal ondernemen zit in het DNA van Visser & Visser. Deze leverancier van onder meer verkeersborden, laserapparatuur en gereedschappen voor (wegen)bouw en groenvoorziening is zich zeer bewust van haar verantwoordelijkheid voor de maatschappij en fysieke leefomgeving. Reden voor de gemeente Breda om dit bedrijf in de schijnwerpers te plaatsen. Daarom reikte wethouder Carla Kranenborg-Van Eerd op woensdag 10 april 2024 een Groene Pluim uit aan directeur en mede-eigenaar Huib-Jan Visser.

Energie delen op het industrieterrein

Op het dak van het bedrijfspand van Visser & Visser liggen zo veel zonnepanelen, dat er meer energie wordt opgewekt dan er voor de eigen bedrijfsvoering nodig is. Directeur en mede-eigenaar Huib-Jan Visser is actief lid van de ondernemersvereniging Steenakker, het bedrijventerrein waar Visser & Visser is gevestigd. Hij maakt zich hard voor een Energiehub Steenakker, waardoor de op het bedrijventerrein opgewekte duurzame energie ook ten goede komt aan de hier gevestigde bedrijven.

De mens centraal

Visser & Visser wil het beste uit haar mensen naar boven halen. Iedereen krijgt de kans om tot bloei te komen en wordt geholpen om zijn of haar talenten verder te ontwikkelen. De leeftijdsopbouw van het personeel bij Visser & Visser is bijzonder; er werken mensen van alle leeftijden maar de meesten zijn 60+ of 30-. Visser & Visser is maatschappelijk zeer betrokken. Zo is Visser & Visser een van de initiatiefnemers van Stichting de Herberg en De Soepbus. De Soepbus rijdt ’s avonds drie keer per week uit naar een vaste standplaats in het centrum van Breda, waar soep wordt uitgedeeld aan dak- en thuislozen. Daarnaast werkt het bedrijf samen met de Bredase sociale coöperatie ONS Label, waar zij regelmatig maaltijden laten verzorgen voor daklozen en vrijwilligers van Stichting De Herberg.

Zesde Groene Pluim in Breda

De Groene Pluim die wethouder Kranenborg op 10 april 2024 uitreikte, is alweer de zesde voor de gemeente Breda. Visser & Visser treedt hiermee als kersverse pluimhouder in de voetsporen van Bluekens, Van Haperen Dakbedekkingen, Heembouw, Satelliet en Krinkels. Carla Kranenborg: “Er zijn veel bedrijven in Breda die prachtige dingen doen op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen en dat zelf vaak heel gewoon vinden. Daarmee doen ze zichzelf te kort. Door De Groene Pluim uit te reiken, zetten we zo’n ondernemer in de schijnwerpers. Zo kunnen zij ook weer andere bedrijven inspireren.” De Gemeente Breda is zo enthousiast over de aanpak van De Groene Pluim, dat ze zich vorig jaar door middel van een convenant voor vijf jaar verbond aan de stichting. Dat betekent dat in 2028 tien Bredase bedrijven met een Groene Pluim beloond zullen zijn voor hun inzet op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij de Groene Pluimhouders lees je meer over Visser & Visser en waarom deze Bredase koploper een Groene Pluim verdient.

*op de foto v.l.n.r. wethouder Carla Kranenborg, directeuren Menno Visser en Huib-Jan Visser, Groene Pluim bestuurslid Jeroen de Lange