Voor DKG

De gemeente Bergen op Zoom reikte donderdag 23 juni een Groene Pluim uit aan het bedrijf DKG. De Bergse wethouders Dominique Hopmans en Hans Peter Verroen hebben DKG CCO Ron van den Berg in het zonnetje gezet met deze groene stimuleringsprijs.
Het is overigens al de achtste keer dat een Bergse ondernemer een Groene Pluim krijgt. Blijkbaar schuilt er veel groen dna in de vestingstad.

Hopmans, jong (26) maar niet zonder ervaring: “Met de Groene Pluim geven we niet alleen dit bedrijf een pluim maar laten we ook zien wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot duurzaam ondernemen. En vooral dat dat de moeite is, in het belang van een duurzame toekomst, ook voor je onderneming.” Verroen: “Bergen op Zoom is hard bezig om het vestigingsklimaat een boost te geven. Duurzaamheid speelt daarin een grote rol.”

De accreditatiecommissie vatte de prestaties van het keukenbedrijf samen met de woorden; “DKG is een duurzame koploper en is in de gehele breedte van de industrie een voorbeeld. Zij gaan met een sterke intrinsieke motivatie – lees bescheidenheid – inhoudelijke partnerschappen aan en nemen het voortouw op het gebied van duurzaamheid. Niet voor de bühne maar vanuit het hart.”