Voor Hardel Hoeve

De gemeente Baarle-Nassau reikte maandag 21 februari een Groene Pluim uit. Wethouder Nico Sommen heeft directrice Joyce Hendriks van de Hardel Hoeve in het zonnetje gezet met deze groene aanmoedigingsprijs.

Sommen: “Ondernemers ondernemen steeds meer circulair, energiebewust en maatschappelijk verantwoord. Als gemeente Baarle-Nassau juichen we dit natuurlijk toe en willen we dit graag stimuleren. ‘De Groene Pluim’ is een mooi voorbeeld van het belonen van duurzaam ondernemerschap. Als pluimhouder maak je bovendien deel uit van een mooi, duurzaam ondernemersnetwerk van nu al meer dan 320 bedrijven. Ik ben er dan ook trots dat onze eerste Groene Pluim wordt uitgereikt aan zorgboerderij De Hardel Hoeve in Baarle- Nassau.”

De Hardel Hoeve is van oorsprong een gemengd agrarisch bedrijf, met varkens, koeien en kippen. Onder leiding van vierde generatie Joyce Hendriks is het bedrijf getransformeerd tot varkenshouderij en begeleider en ondersteuner van jongeren met een hulpvraag. Daarnaast runt het familiebedrijf ook nog een boerderijcamping. (www.hardelhoeve.nl) Op dit moment zijn er 80 cliënten die meer of minder gebruik maken van de dagopvang die zorgboerderij biedt en er zijn om het weekend logeermogelijkheden.

De accreditatiecommissie van De Groene Pluim-organisatie steekt de loftrompet over alle duurzame en sociale verdiensten van de innovatieve boerderij.