Voor Holmatro

Holmatro erkent door gemeente als koploper in duurzaamheid!
Op donderdag 8 juli tijdens de zomerborrel van de VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg) heeft wethouder Mike Hofkens van de gemeente Geertruidenberg een Groene Pluim uitgereit aan Jilles Duyndam Global Marketing Manager van Holmatro Geertruidenberg, Hiermee komt het totaal aan Groene Pluimen in heel Nederland op 28.

Volgens de accreditatiecommissie van De Groene Pluim is bij Holmatro alles gericht op veiligheid voor de mens en duurzaam milieu. Bij de uitbouw van het hoofdkantoor in Raamsdonksveer is gekozen voor een glasgevel (fa├žade) met honderden ge├»ntegreerde zonnecellen, de plaatsing van een windmolen en 3.500 zonnepanelen op het dak van de productiehallen. Hierdoor kan de locatie 50% van de eigen energiebehoefte opbrengen. Een unicum in de regio. Opvallend is ook de milieutuin aan de Zalmweg: een mini biotoop waarbij letterlijk wildgroei van lokale flora wordt gestimuleerd. Deze minibiotoop trekt ook allerlei fauna aan en in het bijzonder speciale vogels. Daarvoor zijn weer speciale vogelnestkasten geplaatst.

Naast duurzaamheid wordt de menselijke maat niet vergeten. Holmatro heeft ongeveer 150 (NL) en 250 (wereldwijd) medewerkers in dienst en biedt ook werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op zinvol werk zoals een medewerker in het magazijn met een lang dienstverband.

Op de foto: Madelon van Strien, Jilles Duyndam en Mike Hofkens