Voor Kewodak

Wethouder Erik van Zuylen van Alphen aan den Rijn heeft op 20 januari 2022 De Groene Pluim uitgereikt aan Kewodak. Vanuit het duurzaamheidsprogramma zetten we als gemeente in op drie speerpunten te weten: energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Kewodak is op deze gebieden een duurzame koploper en regionaal aanjager voor andere bedrijven aldus de wethouder.

De Groene Pluim werd in ontvangst genomen door Frank Keijzer, die sinds 2012 aan het roer staat van het bedrijf. Hij heeft met zijn innovatieve en duurzame kijk samen met zijn medewerkers De Groene Pluim echt verdiend aldus voorzitter Peter van den Eijnden van De Groene Pluim.

Kewodak werd in 1984 als familiebedrijf opgericht, er werken nu ruim 25 mensen die duurzaamheid en langere termijnoplossingen in hun DNA hebben zitten. De accreditatie commissie geeft aan in haar rapport dat innovatieve concepten, denk hierbij aan witte dakbedekking, die de binnentemperatuur koel houdt, de lucht zuivert en het rendement van zonnepanelen verhoogt, laat zien dat Kewodak duurzaam en vooruitstrevend is. Wat betreft de sociale paragraaf lezen we dat het bedrijf werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ook het leeftijdsbeleid voor medewerkers werkt goed en is duurzaam.

We hopen dat Kewodak andere bedrijven kan inspireren op zowel lokaal, provinciaal als landelijk niveau. Prachtig om te zien dat dit bedrijf uit Alphen aan den Rijn bijdraagt aan de doelstellingen van de gemeente aldus de Wethouder.