Voor Lightronics

Maandag 28 november, tijdens ‘het evenement van Stichting Waalwijk CO2 vrij’, ontving Jos Spapens van het Waalwijkse Lightronics een Groene Pluim uit handen van Burgemeester Sacha Ausems.
De week begint dus goed voor deze fabrikant van professionele verlichtingsoplossingen. Plaats van handeling bij Plastica Plaat op de Industrieweg 92.
De Groene Pluim, een landelijke stimuleringsprijs voor groene ondernemers, ontvangt het bedrijf vanwege zijn mooie prestaties op dit vlak:

Lightronics ontwerpt en produceert zijn producten allemaal zelf, in Waalwijk. Op die manier werkt het bedrijf aan een grote ambitie: verlichting voor een CO2-vrije en circulaire toekomst. act.
Duurzaamheid betekent bij dit bedrijf ook duurzaam omgaan met de medewerkers.
Ze hebben hierdoor een SROI (Social Return On Investment)van 19% kunnen behalen en staan op de vierde trede van de MVO prestatieladder.
Om het circulariteitsproces te waarborgen en te laten landen in de gehele organisatie is Lightronics bezig met de ontwikkeling en implementatie van een Lightronics Circulariteitsindex (LCI).
Ook werkt het bedrijf aan de koppeling van zijn afvalstromen aan bedrijven die deze stromen als grondstoffen kunnen gebruiken en omgekeerd. Het mooie is dat de Waalwijkers al deze groene kennis niet voor zichzelf houden maar delen met Fontys Hogeschool op het gebied van kennisdeling circulariteit.