VPK Packaging

VPK Packaging Raamsdonksveer wint aanmoedigingsprijs verduurzaming

VPK Packaging in Raamsdonksveer produceert golfkartonnen verpakkingsoplossingen op maat. Deze zijn ideaal voor consumptiegoederen, voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast maakt het bedrijf ook industriële verpakkingen en verpakkingen voor de e-commerce. Opvallend is het streven naar maximale circulariteit: het door VPK Packaging geproduceerde karton is voor 98% hernieuwbaar en 87% recyclebaar. Ook het sociaal beleid dat door deze onderneming wordt gevoerd, verdient een pluim.

Tommie Mertens, wethouder bij gemeente Geertruidenberg, reikte daarom op 12 oktober 2023 een Groene Pluim uit aan Barry Henkes, manager bij VPK Packaging. Dat gebeurde tijdens het door de gemeente in samenwerking met VOG Verenigde Ondernemers Geertruidenberg en het Dongemond College georganiseerde Event Connecting Generations.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk

Volgens de accreditatiecommissie is duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk voor VPK Packaging. Zo werken er medewerkers met 31 verschillende nationaliteiten bij VPK Packaging, waaronder zeven Oekraïense medewerkers die hun werkplek vonden dankzij samenwerking met de gemeente. Iedereen krijgt de kans om de Nederlandse taal te leren. Ook als het gaat om het efficiënt inzetten van (rest)materialen is VPK Packaging een voorbeeld te noemen.

Het bedrijf heeft een duidelijke duurzaamheidsstrategie en is ambitieus op dat vlak. Met hulp van de andere Groene Pluimhouders zal VPK Packaging dan ook zeker uitvoering kunnen geven aan die ambities en uit kunnen groeien tot een heuse koploper. Op de website van De Groene Pluim https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ lees je precies waarom VPK Packaging de  Groene Pluim ontving.

Vierde Groene Pluim in Geertruidenberg

De Groene Pluim die wethouder Mertens op 12 oktober 2023 uitreikte, is alweer de vierde voor de gemeente Geertruidenberg. VPK Packaging treedt als kersverse pluimhouder in de voetsporen van van Sibelco, Holmatro en Millvision.

Wij feliciteren VPK Packaging van harte met De Groene Pluim!