De Assembleurs

Stimuleringsprijs voor sociale onderneming De Assembleurs

De Assembleurs uit Bodegraven leverde de afgelopen 4 jaar een positieve bijdrage aan de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoewel initiatiefnemer Elbert Wildemans inmiddels geen onbekende meer is in de gemeente, wilde de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk De Assembleurs toch graag eens in de schijnwerpers zetten. Jan Leendert van den Heuvel, wethouder bij Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, reikte daarom een Groene Pluim uit aan Wildemans. Dat gebeurde tijdens de duurzaamheidsmarkt op 9 september op het Raadhuisplein in Bodegraven.

Dit is waarom De Assembleurs een groene pluim verdient

De Assembleurs in Bodegraven werkt met mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. De sociale onderneming biedt passend werk in de industriƫle assemblage aan mensen met een beperking of mensen die vanwege ziekte of een burn-out zijn uitgevallen. Ook statushouders met taalproblemen vinden er een plek. Bij de Assembleurs krijgt iedereen passende begeleiding, maakt men onderdeel uit van het bedrijf en wordt het talent in de mens herkend. De Assembleurs werkt zo duurzaam mogelijk en zet in op afvalreductie en hergebruik van componenten.

Gezien de ambities van de onderneming verwacht de accreditatiecommissie dat De Assembleurs ook in de toekomst zeker in staat is om de Groene Pluim te behouden en een echte inspiratiebron te zijn voor anderen op het gebied van Duurzaam en Maatschappelijk Ondernemen. In het profiel van De Assembleurs lees je hier meer over.

Eerste Groene Pluim in Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De Gemeente Bodegraven-Reeuwijk reikte al enkele jaren een duurzaamheidspluim uit. Die ging naar een inwoner of een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de gemeente en die anderen inspireert en activeert om hetzelfde te doen. Dit jaar sloot de gemeente zich voor het eerst aan bij De Groene Pluim. De Assembleurs is daarmee de eerste Groene Pluimhouder in Bodegraven-Reeuwijk en de 56e in totaal.

Wij feliciteren De Assembleurs van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim!