De Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve in spotlights voor groen en sociaal ondernemen

Voor wie wel eens met de fiets, te voet of te paard door de prachtige natuur rondom Etten-Leur trekt, zal het recreatiebedrijf De Menmoerhoeve zeker geen onbekende zijn. Minder bekend is dat dit familiebedrijf werk maakt van groen en sociaal ondernemen. Jongeren die een zetje in de rug nodig hebben, kunnen hier werkervaring opdoen en zelfvertrouwen opbouwen. Ook op gebied van circulariteit en duurzaam ondernemen is De Menmoerhoeve ambitieus. Voor de gemeente Etten-Leur redenen genoeg om op 4 juli 2024 De Groene Pluim uit te reiken aan eigenaren Pieter-Jan en Marieke van Dijck. Dat gebeurde tijdens het netwerkevenement De Roode Loper.

Jongeren bouwen aan zelfvertrouwen

Op de Menmoerhoeve worden, in samenwerking met verschillende partners, jongeren begeleid die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo kunnen zij succeservaringen opdoen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en worden ze voorbereid op een startkwalificatie voor werk of een opleiding. Jongeren en jong volwassenen kunnen er terecht voor coaching door buiten te zijn en met paarden te werken.

Respect en liefde voor de natuur

De Menmoerhoeve onderneemt zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk, met veel respect en liefde voor de natuur. Alles wat op het eigen terrein biologisch wordt gekweekt, komt in het restaurant op tafel. Voedingsmiddelen als kaas, vlees en ijs worden lokaal ingekocht, binnen een straal van 10 kilometer van de Menmoerhoeve. Met 210 zonnepanelen wordt eigen energie opgewekt om onder andere het sanitaire gebouw van de camping te verwarmen. Een zonneboiler zorgt voor warm water op de camping. Er is een grote variëteit van planten, bomen en struiken op het terrein aanwezig. Met bloemen wordt een replica aangelegd van het beroemde schilderij ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh.

Derde Groene Pluimhouder in Etten-Leur

De Groene Pluim die wethouder Ger de Weert uitreikte aan De Menmoerhoeve, is alweer de derde in de gemeente Etten-Leur. Het recreatiebedrijf treedt daarmee in de voetsporen van wegenbouwer De Krom en Donker Groen. Ger de Weert: “De Menmoerhoeve is zeker een bezoekje waard! Het is mooi om te zien hoe deze koploper omgaat met de natuur en jonge mensen een kans geeft.”

Wij verwelkomen De Menmoerhoeve van harte in het netwerk van De Groene Pluim. Laat je inspireren door deze nieuwe Pluimhouder en lees waarom dit familiebedrijf De Groene Pluim verdient.
ttps://degroenepluim.nl/groenepluimhouders

Op de foto (vlnr): Wethouder Gert de Weert, Peter-Jan van Dijck (De Menmoerhoeve) en Peter van den Eijnden (voorzitter De Groene Pluim)