Dolmans Landscaping Group

De Groene Pluim voor Dolmans Landscaping Group

Op woensdag 28 juni 2023 ontving Joep Caris, Chief Operations Officer bij Dolmans Landscaping Group, De Groene Pluim uit handen van Joan Veldhuizen, wethouder bij Gemeente Goes. De Groene Pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid; Dolmans Landscaping Group is de vierde Groene Pluimhouder van de gemeente Goes, de 52e in totaal.

Dit is waarom Dolmans Landscaping Group de Groene Pluim verdient

Dolmans is een familiebedrijf waar 1.000 mensen – verspreid over 11 vestigingen in Nederland en 2 vestigingen in België – werken. Het bedrijf is al meer dan twintig jaar actief in Zeeland. Vanuit Goes werken zo’n 25 mensen dagelijks hard aan de vergroening van bedrijventerreinen, woonwijken, winkels en stadscentra, wegen en spoor. De natuur is daarbij een inspiratiebron, want hierin gaat niks verloren. Dankzij de eigen ontwerp- en adviestak kan Dolmans al in de ontwerpfase rekening houden met duurzaamheid, biodiversiteit en het vermijden van afvalstromen. CO2-reductie is een belangrijke pijler van het duurzaamheidsbeleid. Daarnaast geeft Dolmans mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans en vindt Dolmans het belangrijk een prettige werkplek te bieden. Meer dan 30% van de Dolmans collega’s heeft een lichamelijke of mentale beperking.

Bij De Groene Pluimhouders lees je meer over Dolmans Landscaping Group.

Vierde Groene Pluim voor Goes
Inmiddels sloten zo’n 25 gemeentes door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim. Dolmans Landscaping Group is de 52e duurzame ondernemer die de Groene Pluim ontving; de vierde Groene Pluimhouder in Goes. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.

Overigens is het behouden van De Groene Pluim geen vanzelfsprekendheid. De Groene Pluimhouders worden regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd om te toetsen of zij hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken.