Krinkels

Op 5 juli 2023 reikte Carla Kranenborg, wethouder bij Gemeente Breda een Groene Pluim uit, de vijfde voor deze gemeente, de 54e in totaal. Zij overhandigde deze aan Leo de Bruin – directeur en Daan van Schijndel – manager duurzaamheid en innovatie van Krinkels B.V. Ook ondertekenden Gemeente Breda en Stichting De Groene Pluim een convenant. Hiermee bekrachtigen beide partijen de samenwerking voor de komende vijf jaar.

Dit is waarom Krinkels B.V. De Groene Pluim verdient
Krinkels verzorgt al meer dan 65 jaar het ontwerp, de aanleg en het beheer van de openbare ruimte voor opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en andere overheden. Naast het hoofdkantoor in Breda heeft Krinkels nog 7 vestigingen door heel Nederland. Krinkels heeft 325 medewerkers in vaste dienst, waaronder verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast worden via WVS dagelijks 50 – 60 mensen ingezet en werken er regelmatig statushouders voor het bedrijf. Afvalreductie en hergebruik hebben prioriteit; Krinkels zoekt continu naar de meest duurzame en hoogwaardige inzet van de reststromen en investeert in innovatie en ontwikkeling. Bij De Groene Pluimhouders lees je meer over Krinkels B.V.

De Groene Pluimhouders worden regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd om te toetsen of zij hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken. De accreditatiecommissie is ervan overtuigd dat Krinkels hier aan blijft werken en is zeker staat is om De Groene Pluim in de toekomst te behouden.

Convenant bekrachtigt samenwerking Breda en De Groene Pluim
Inmiddels sloten zo’n 25 gemeentes door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim. Krinkels B.V. is de 54e duurzame ondernemer die de Groene Pluim ontving; de vijfde Groene Pluimhouder in Breda. Dat toont aan dat steeds meer bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen. Het netwerk groeit waarbij steeds meer duurzame inspiratie wordt gedeeld.

De Gemeente Breda is zeer enthousiast over de aanpak van De Groene Pluim. Daarom ondertekenden Carla Kranenborg namens de Gemeente Breda en Peter van den Eijnden, voorzitter van De Groene Pluim, op 5 juli 2023 een convenant. Hiermee verbinden beide partijen zich aan de afspraak om de komende vijf jaar jaarlijks een Bredase duurzame ondernemer te belonen met een Groene Pluim. Een mooi vooruitzicht: in 2028 zal Breda in totaal tien Groene Pluimhouders tellen!