Van Eck Bedrijfshygiëne

Eerste Groene Pluim Son en Breugel voor Van Eck Bedrijfshygiëne B.V.


Duurzame desinfectie en plaatdierbestrijding

Voor bedrijven die wel eens last hebben gehad van ongedierte, zal Van Eck Bedrijfshygiëne B.V. zeker een bekende zijn: het bedrijf is al sinds 1989 een begrip op het gebied van desinfectie en plaagdierbestrijding in tuinbouwsector, dierhouderij en levensmiddelenindustrie. Dat niet alleen: Van Eck Bedrijfshygiëne loopt voorop als het gaat om verduurzaming en innovatie binnen de branche.

Voor de gemeente Son en Breugel dan ook een goede reden om dit bedrijf in het zonnetje te zetten. Jan Boersma, wethouder bij gemeente Son en Breugel, reikte daarom op

17 november 2023 een Groene Pluim uit aan Paul van Eck, oprichter/eigenaar van Van Eck Bedrijfshygiëne. Dat gebeurde bij het bedrijf tijdens een feestelijk ontbijt op de Dag van de Ondernemer. Van Eck Bedrijfshygiëne is de eerste duurzame ondernemer die in de gemeente Son en Breugel de Groene Pluim ontving, maar al de 67e in totaal.

Impact in de keten

Van Eck Bedrijfshygiëne sleepte de Groene Pluim in de wacht door de impact die het bedrijf weet te maken in de keten. Met de werkgroep Monitoring Kritische Stoffen wordt samen met partners gekeken naar oplossingen voor de uitdagingen binnen de keten. Ook in het eigen bedrijf is oog voor duurzame productie. Zo kon Van Eck de uitstoot van CO2 drastisch terugdringen dankzij het gebruik van houtpellets in plaats van stookolie in het Thermokill proces. Dit is een specifieke methode om bloedluis in de pluimveehouderij door verhitting te bestrijden. De zonnepanelen op het dak van Van Eck zijn jaarlijks goed voor zo’n 1.400.000 kWh stroom. Daarnaast geeft Van Eck als erkend leerbedrijf nieuw talent volop de kans om werkervaring op te doen. Ook zet het bedrijf zich in om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom: volgens de accreditatiecommissie van de Groene Pluim is Van Eck ambitieus waar het gaat om de vier geselecteerde SDG’s. Deze erkenning is dan ook dubbel en dwars verdiend!

Felicitaties!

Op de website van de Groene Pluim lees je meer over deze nieuwe pluimhouder! Zoals bekend behouden alleen de bedrijven en organisaties hun Groene Pluim als ze hun duurzame ambities ook in de toekomst waar blijven maken. Wij twijfelen er niet aan dat Van Eck hieraan zal voldoen en feliciteren hen van harte met de Groene Pluim!