Verlenging voor NS Componentenbedrijf en Tarkett

Verlenging Groene Pluim voor NS Componentbedrijf en Tarkett

Tijdens het bezoek van pluimhouders en believers aan Arte Groep in Helmond op 12 mei 2023 ontvingen de NS Componentenbedrijf en Tarkett een verlenging van De Groene Pluim. Beide bedrijven nemen actief deel aan het netwerk van Groene Pluimhouders en boekten een zichtbare voortuitgang sinds de uitreiking van De Groene Pluim.

Voordat Groene Pluim-voorzitter Peter van den Eijnden de verlengingscertificaten overhandigde aan beide bedrijven, stond hij kort stil bij de achtergronden en doelstellingen van De Groene Pluim. Ook blikte hij terug op de mijlpaal die eerder deze week werd behaald: de uitreiking van de 50e Groene Pluim in Bergen op Zoom.

Bas Wasser nam het certificaat namens NS Componentenbedrijf in ontvangst. Dit Tilburgse bedrijf is sinds 13 maart 2018 pluimhouder. Bas: “De Groene Pluim zorgt ervoor dat het onderwerp duurzaamheid intern steeds weer terugkomt op de agenda.”

Ook overhandigde Peter een verlengingscertificaat aan Timme Grummels van Tarkett, pluimhouder sinds 27 juni 2019. Timme: “De Groene Pluim is voor onze vestiging in Waalwijk een bevestiging dat we het globale duurzaamheidsbeleid van het moederbedrijf zodanig omzetten dat dit lokaal past.”

Een verlenging van een Groene Pluim is vijf jaar geldig, dus tot en met 2028. Deze wordt alleen uitgereikt aan pluimhouders die actief deelnemen aan het Groene Pluim-netwerk en aan de slag gingen met de aanbevelingen die zij destijds meekregen van de accreditatiecommissie bij de uitreiking van De Groene Pluim.