Loints of Holland en Naber Plastics

Groene Pluim voor Loints of Holland en Naber Plastics

De gemeente Waalwijk was al drie Groene Pluimhouders rijk. Op vrijdag 3 november 2023, ter afsluiting van de Nationale Klimaatweek, kwamen er daar nog twee bij. Wethouder Sheila Schuijffel reikte De Groene Pluim uit aan commercieel directeur Roland Klijsen van Loints of Holland in Sprang Capelle. Ook Wim Naber, mede-oprichter van Naber Plastics in Waalwijk, ontving De Groene Pluim als erkenning voor de inspanningen op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit gebeurde onder toeziend oog van onder meer Eric de Jong, programmamanager Duurzaamheid gemeente Waalwijk, klimaatburgemeester Gert-Jan Prins en Mark Gouda, projectleider Stichting Waalwijk CO2-vrij.

De bedrijven treden hiermee in de voetsporen van de Waalwijkse Groene Pluimhouders Tarkett, Aannemersbedrijf Van Wijlen en Lightronics.

Loints of Holland: koploper op het vlak van circulariteit

Loints of Holland ontwerpt, produceert en verkoopt schoenen met een tijdloos design. Duurzaamheid en innovatie zijn sinds lange tijd stevig geworteld bij Loints of Holland.

Vooral op het gebied van circulariteit is Loints of Holland een koploper. Dankzij het tijdloze ontwerp, de kwaliteit van de grondstoffen, de lange levensduur en de repareerbaarheid van de schoenen scoort Loints of Holland vooral goed op hoge treden van de R-ladder (strategieën van circulariteit). Ook is ‘taking care’ – zeker voor het personeel in Nederland en Hongarije – één van de uitgangspunten van het bedrijf. Loints of Holland heeft ca. 110 fte aan medewerkers, waarvan er zo’n 100 in de productielocatie in Hongarije werken. Het hoofdkantoor, distributiecentrum en Re-Loints zijn gevestigd in Sprang-Capelle. Op deze locatie zijn ongeveer 10 mensen werkzaam. Lees meer over deze nieuwe Pluimhouder Loints of Holland.

Naber Plastics B.V.

Als familiebedrijf – met inmiddels de tweede generatie aan het roer – is Naber Plastics B.V. gericht op de lange termijn. Naber Plastics is één van de grootste spuitgietbedrijven in Nederland. In het hightech machinepark worden 24/7 naast technische onderdelen, kunststofvloeren en speelgoed ook producten voor voedselindustrie en land- & tuinbouw geproduceerd voor wereldwijd gevestigde klanten.

Naber investeert veel in het  equipment en de ongeveer 80 medewerkers die in verschillende teams met elkaar samenwerken. De plastic productie sector en bijbehorende keten bevindt zich momenteel in een fase van transitie en doorontwikkeling. Hierin heeft Naber Plastics een koploperspositie. Tot 80% van de gebruikte grondstoffen komt voort uit gerecycled materiaal, de kenmerkende bloemenemmers van Naber Plastics bestaan zelfs voor 100% uit gerecycled materiaal! Bij het ontwerp van nieuwe producten staan energie- en grondstofbesparing centraal. Lees meer over de inspanningen die Naber Plastics leverde op het vlak van duurzaam en sociaal ondernemen.

Kortom: de accreditatiecommissie is zeer positief over de ambities van beide bedrijven en de stappen die tot op heden gezet zijn. De Groene Pluim gaat dan ook terecht naar deze duurzame koplopers!

Wij feliciteren beide bedrijven van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim, alweer de de 65e en 66e in totaal!