Vermeulen Groep en Waardewenders

Alphen aan den Rijn reikt twee Groene Pluimen uit

 

Dat gebeurde tijdens een ondernemersbijeenkomst over duurzaam en circulair ondernemen op woensdag 27 september 2023.

In de schijnwerpers dankzij positieve impact

De eerste Groene Pluim voor Alphen aan den Rijn werd in januari 2022 uitgereikt aan koploper Kewodak. Dit jaar was Alphen aan den Rijn zo onder de indruk van het grote aantal koplopers in hun gemeente, dat wethouder Gert van den Ham deze ochtend niet één maar zelfs twee bedrijven in de schijnwerpers plaatste! Hij reikte een Groene Pluim uit aan Sophia van Bakel, Commercieel Directeur van Vermeulen Groep en HerreJan Veenema, directeur van Waardewenders. Hoewel dit twee totaal verschillende bedrijven zijn, zijn zij beide een duurzame inspiratiebron voor de eigen sector en daarbuiten.

Een duurzamere infrasector

Vermeulen Groep werkt met ongeveer 180 medewerkers aan wegonderhoud, groenvoorziening, incident management en asset management. Duurzaamheid, Innovatie, Werkgeluk, Ervaring en Veiligheid zijn de kernwoorden van de organisatie. Vermeulen Groep speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere infrasector en werkt daarvoor intensief samen met een brede groep partners. Er is dan ook veel aandacht voor (hergebruik van) materialen, grondstofgebruik en duurzame energiebronnen. Daarnaast biedt de organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Intrinsieke motivatie

Hoewel het papiergebruik in het algemeen terugloopt, neemt de vraag naar duurzaam papier juist toe. Waardewenders verwerkt vezels van bermgras en ander organisch restmateriaal tot producten van papier en karton. Dankzij het op duurzaamheid, circulariteit en partnerschap gebaseerde concept, draagt Waardewenders in belangrijke mate bij aan een omslag in de papier-, verpakking- en drukwerksector. De accreditatiecommissie van de Groene Pluim was positief verrast door de buitengewone intrinsieke motivatie van de mensen achter Waardewenders.

Feestelijke uitreiking

Studio Alphen was bij deze feestelijke uitreiking aanwezig en sprak kort met de kersverse pluimhouders. Henk Krols, die De Groene Pluimen namens onze stichting uitreikte, legde uit waarom de gemeente Alphen aan den Rijn besloot om twee pluimen uit te reiken. De video is terug te kijken via de site van Studio Alphen.

Wij feliciteren Waardewenders en Vermeulen Groep van harte met het in de wacht slepen van De Groene Pluim! Meer weten over deze bedrijven? Op de pagina https://degroenepluim.nl/groenepluimhouders/ lees je alles over deze nieuwe aanwinsten voor het Groene Pluim-netwerk.