Zoontjens Boomprojecten

De Groene Pluim voor Zoontjens Boomprojecten

Door bomen te planten en herplanten draagt Zoontjens Boomprojecten op bijzondere en buitengewoon duurzame wijze bij aan natuurbehoud en biodiversiteit. Sanneke Vermeulen, wethouder bij Gemeente Roosendaal, beloonde dat op woensdag 19 juli 2023 door de Groene Pluim aan Arjan Zoontjens en Monique Meuser, eigenaren van Zoontjens Boomprojecten, uit te reiken. Aan Groene Pluimhouder van het eerste uur Saver NV werd een verlenging uitgereikt.

Dit is waarom Zoontjens Boomprojecten de Groene Pluim verdient
Door middel van innovatieve concepten als Flexibilitree en beplanting en onderhoud op vaak complexe locaties, draagt Zoontjens Boomprojecten op bijzondere en buitengewoon duurzame wijze bij aan natuurbehoud en biodiversiteit. Het primaire proces van Zoontjens Boomprojecten is gebaseerd op het principe dat bomen geen afval zijn. Door bomen te verplanten hoeft er geen kap en hergroei plaats te vinden, maar kunnen de bomen ergens anders verder leven. De onschatbare waarde die een volwassen boom levert aan ons ecosysteem, blijft hiermee behouden. Zoontjens Boomprojecten is de 55e duurzame ondernemer die de Groene Pluim ontving; de zesde Groene Pluimhouder in Roosendaal. Bij De Groene Pluimhouders lees je meer over Zoontjens Boomprojecten.

Verlenging van De Groene Pluim voor Saver NV
Het behouden van De Groene Pluim is alleen weggelegd voor de bedrijven en organisaties die hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Zij worden dan ook regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken. In 2016 ontving Saver NV uit Roosendaal de allereerste Groene Pluim. Nog steeds is dit regionale afvalinzamel-, bewerkings- en reinigingsbedrijf koploper op het gebied van energiebesparing en afvalreductie. Volgens de accreditatiecommissie is het dan ook terecht dat De Groene Pluim van Saver verlengd wordt. Ook deze verlenging werd op 19 juli 2023 uitgereikt.