Vakantiepark De Meerpaal

De Groene Pluim voor Vakantiepark De Meerpaal  BV

Op vrijdag 24 maart 2023 ontving Rosa Melis van Vakantiepark De Meerpaal De Groene Pluim uit handen van Marcel Steketee, wethouder gemeente Veere. Commissaris van de Koning Zeeland Han Polman was hierbij getuige.

Vakantiepark De Meerpaal  BV te Zoutelande is een camping voor jong en oud met kampeerplaatsen en verhuur van chalets en studio’s. Het familiebedrijf heeft duurzaam ondernemen in de genen: eigenaren Rosa en René Melis voelen zich verantwoordelijk voor de mooie omgeving en investeren nú om in de toekomst niet of minder afhankelijk te zijn van derden.

Dit is waarom De Meerpaal de Groene Pluim verdient

Volgens de accreditatiecommissie, waar ook de Zeeuwse recreatieondernemer en Groene Pluim-houder De Roompot deel van uitmaakte, is Vakantiepark De Meerpaal een duurzame koploper in de branche en een voorbeeld voor andere bedrijven in de regio. De accreditatiecommissie is positief over de ambities van het bedrijf en de stappen die tot op heden zijn gezet. In de toekomst zal het bedrijf dan ook zeker in staat zijn om een inspiratiebron te zijn voor anderen en De Groene Pluim te behouden. Bij de Groene Pluimhouders lees je meer over vakantiepark De Meerpaal.

Eerste Groene Pluim in gemeente Veere

Inmiddels sloten meer dan twintig gemeentes door heel Nederland zich aan bij De Groene Pluim, waarvan de gemeente Veere de meest recente is. Vakantiepark De Meerpaal is de zesde Groene Pluim-houder in de provincie Zeeland en de 49e in Nederland. Marcel Steketee:

“Vakantiepark De Meerpaal heeft veel gedaan om de Groene Pluim ook echt te verdienen. Maar duurzaam ondernemen moet je samendoen: samen met andere bedrijven, overheid en omgeving. Dat willen wij stimuleren en reiken volgend jaar dan ook zeker weer een Groene Pluim uit.”
Dit toont aan dat steeds meer bedrijven Duurzaam Ondernemen omarmen!

Verlenging van De Groene Pluim voor twee Zeeuwse bedrijven

Het behouden van De Groene Pluim is alleen weggelegd voor de bedrijven en organisaties die hun duurzame ambities ook blijven waarmaken. Zij worden dan ook regelmatig langs de duurzame meetlat gelegd. Een belangrijk criterium hierbij is partnerschap, oftewel de mate waarin de bedrijven als voorbeeld optreden, hun expertise delen en samenwerken. De Zeeuwse bedrijven Grafisch Bedrijf Goes en Holonite uit Tholen lieten zien dat zij De Groene Pluim nog steeds meer dan waard zijn. Zij kregen op 24 maart een verlenging van hun Groene Pluim.